U bent hier op de website van de wijk Emmermeer, de oudste woonwijk van Emmen. Deze website valt onder de verantwoordelijkheid van Stichting Welzijnswerk Emmermeer.

U vindt op deze plek   ondermeer een  agenda van een aantal activiteiten die plaatsvinden in de Meerstede en meer info over de stichting WEM. Ook een pagina met het laatste nieuws uit Emmermeer.

Ook vindt U op de pagina links de websites van onder meer de kerken en scholen in Emmermeer.

Ook uw informatie kan ik plaatsen op deze plek. Dus bent U actief in de wijk en heeft U actueel nieuws voor de bewoners of U wilt uw organisatie voorstellen aan de inwoners, stuur dan even een mailtje via de knop e-mail.

Ik ben natuurlijk voor het actueel houden van dit internetplekje ook afhankelijk van kopij en informatie uit de wijk.

Met Vriendelijke Groet

                                    Henk

 

Hieronder informatie over de wijk

Emmermeer is de oudste woonwijk van Emmen en ligt ten noorden van de oude dorpskern. De wijk heeft haar naam te danken aan een meer van ongeveer 40 hectare  dat tot 1857 op deze plek heeft bestaan. De wijk moest na de oorlog in de grote woningbehoefte voorzien. Emmermeer was de eerste wijk in Emmen waar “rijtjes” woningen en flats zijn gebouwd. Emmermeer wordt aan de westkant begrensd door de Es en aan de noord- en oostzijde geflankeerd door bosgebied. Vanaf circa 1950 werd er in Emmermeer op grote schaal gebouwd en de wijk groeide in zo’n tien jaar uit tot een volwaardige woonwijk. Rond 1990 is door diverse partijen gestart met het opknappen van de wijk. Projecten op het gebied van sloop/ nieuwbouw en renovatie hebben op diverse plekken in de wijk al geleid tot een nieuw aanzien.  

De wijk telt circa  3007 woningen met zo’n 5.688 bewoners. Emmermeer is een wijk die geleidelijk is ontstaan langs uitvalswegen en die niet als “één geheel” achter een tekentafel is ontworpen. Dit is ook de charme van Emmermeer, een wijk met een diversiteit aan woonvormen en buurtjes. Op verschillende plaatsen in de wijk werden projecten uitgevoerd, waarbij experimenten niet werden geschuwd.  

“Ik kijk vol vertrouwen naar de toekomst. Ik spreek veel bewoners en die zijn allemaal enthousiast over hoe de wijk aan het worden is met al haar vernieuwingen. Als wijkvereniging zullen we ons inzetten voor de wijk, we kunnen echter de bewoners hierbij niet missen.”   Jan Vos - voorzitter Wijkvereniging Emmermeer

Meer informatie over de geschiedenis vind je hier