Het laatste nieuws

   
   
 

Heb je ook nieuws voor de bewoners van Emmermeer, dan kun je het mailen via de knop e-mail zodat ik het kan plaatsen. Ook foto's van uw activiteit kun je via deze knop sturen

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Roelof en Gerjan maken nieuw boek over Emmermeer. Een terugblik op opgroeien in de oudste wijk van Emmen, die dit jaar 75 jaar bestaat

Er komt een nieuw boek over de Emmer woonwijk Emmermeer. Geen naslagwerk, maar een boek waarin twee mannen terugblikken op bijzondere gebeurtenissen in de oudste wijk van Emmen.

Die beide mannen zijn Roelof Boelens (61) en Gerjan Kleefman (62), die als kinderen van middenstanders opgroeiden in Emmermeer. Boelens is de zoon van Egbert en Alie Boelens, die in 1960 aan de Warmeerweg een tabakszaak openden. In hetzelfde blok runden de ouders van Kleefman een groentezaak. Beide zestigers hebben een aanzienlijke collectie foto’s van Emmermeer en weten veel over de wijk. Het 75-jarig bestaan van Emmermeer is voor Boelens en Kleefman de aanleiding om samen een boek te maken.

Bijzondere gebeurtenissen en verhalen

Het wordt na het in 2011 uitgebrachte boek van Gerrit Griemink het tweede boek waarin Emmermeer centraal staat. ,,In dat boek wordt de ontwikkeling van de wijk zeer uitgebreid en op een mooie manier belicht. Ons boek wordt anders, daarin komen vooral bijzondere gebeurtenissen en verhalen te staan. Ook over hoe Gerjan en ik het opgroeien in Emmermeer hebben beleefd. Met daarbij uiteraard mooie foto’s van vroeger’’, zegt Roelof Boelens, die in de wijk het bedrijf van zijn ouders voortzette. De bedoeling is dat het boek in het najaar verschijnt.

Bron :Dagblad van het Noorden

----------------------------------------------------------------------------------

Vanaf nu iedere dinsdag spreekuur !!

----------------------------