Het laatste nieuws

   
   
 

Heb je ook nieuws voor de bewoners van Emmermeer, dan kun je het mailen via de knop e-mail zodat ik het kan plaatsen. Ook foto's van uw activiteit kun je via deze knop sturen

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oranjesubsidie     

voor kleinschalige activiteiten op en rondom Koningsdag start de gemeente Emmen met de actie Samen oranje’. Met deze subsidieregeling wil de gemeente kleinschalige activiteiten op en rond Koningsdag mogelijk maken in de gehele gemeente. De bijdrage is bedoeld voor feestelijke activiteiten die in het teken staan van Koningsdag en worden georganiseerd in de gemeente Emmen tussen 19 en 28 april 2024.       

Er is een  financiële bijdrage beschikbaar van maximaal € 350 per activiteit. De gemeente heeft  budget voor zo’n 200 activiteiten. De subsidie kan aangevraagd worden tot en met 31 maart 2024. De aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Hierbij geldt op = op.

Aanvragen kan via de website: koningsdaginemmen.nl.        

Wethouder Guido Rink: “Wij zien graag dat Koningsdag 2024 een feest wordt voor de hele gemeente 

Met deze actie willen we juist ook kleinere initiatieven stimuleren zoals een Buurtbarbecue. een  fietspuzzeltocht, kleedjesmarkt of met bewoners van een verpleegtehuis samen naar de tv uitzending kijken met tompouce.

Om in aanmerking te komen voor  oranjesubsidie moet de activiteit aan een aantal voorwaarden voldoen. Welke dat zijn, meer informatie over de subsidie en  Koningsdag in Emmen staat op koningsdaginemmen.nl.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Odd fellows steunen Kwetterende Kwilters.

Hoe fijn is het, als je je nier zo lekker voelt, om even weg te kunnen kruipen? Dan lijkt de harde, soms oneerlijke wereld, net een beetje verder weg.

Je eigen droomdeken biedt zo’n koesterende schuilplek. Het is een veilige plek om op te leden en jezelf te kunnen zijn.

Onder een droomdekentje kan een kind in alle rust en veiligheid wegkruipen en volledig opgaan in zijn eigen fantasierijke wereld.

In Emmen bestaat inmiddels al tien jaar een afdeling van de stichting “de regenboogboom ”onder de naam “De Kwetterende  Kwilters”. Een groep van ruim 20 vrijwilligers, voornamelijk vrouwen, maken wekelijks droomdekentjes. Deze worden geheel gratis via de regenboogboom aangeboden aan zieke, of gehandicapte kinderen.

Aangezien het aanschaffen van materialen een kostbare zaak is, hebben de gezamenlijke Emmer Odd Fellow Loges een cheque van € 500,-- aangeboden aan de Emmer Kwetterende Kwilters.

Voor meer informatie over dit goede doel is te vinden op:        www.regenboogboom.nl

Op de foto overhandigt Peter Dam  van de gezamelijke Emmer Odd Fellows de cheque aan Cora Visser van de Kwetterende Kwilters .

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Roelof en Gerjan maken nieuw boek over Emmermeer. Een terugblik op opgroeien in de oudste wijk van Emmen, die dit jaar 75 jaar bestaat

Er komt een nieuw boek over de Emmer woonwijk Emmermeer. Geen naslagwerk, maar een boek waarin twee mannen terugblikken op bijzondere gebeurtenissen in de oudste wijk van Emmen.

Die beide mannen zijn Roelof Boelens (61) en Gerjan Kleefman (62), die als kinderen van middenstanders opgroeiden in Emmermeer. Boelens is de zoon van Egbert en Alie Boelens, die in 1960 aan de Warmeerweg een tabakszaak openden. In hetzelfde blok runden de ouders van Kleefman een groentezaak. Beide zestigers hebben een aanzienlijke collectie foto’s van Emmermeer en weten veel over de wijk. Het 75-jarig bestaan van Emmermeer is voor Boelens en Kleefman de aanleiding om samen een boek te maken.

Bijzondere gebeurtenissen en verhalen

Het wordt na het in 2011 uitgebrachte boek van Gerrit Griemink het tweede boek waarin Emmermeer centraal staat. ,,In dat boek wordt de ontwikkeling van de wijk zeer uitgebreid en op een mooie manier belicht. Ons boek wordt anders, daarin komen vooral bijzondere gebeurtenissen en verhalen te staan. Ook over hoe Gerjan en ik het opgroeien in Emmermeer hebben beleefd. Met daarbij uiteraard mooie foto’s van vroeger’’, zegt Roelof Boelens, die in de wijk het bedrijf van zijn ouders voortzette. De bedoeling is dat het boek in het najaar verschijnt.

Bron :Dagblad van het Noorden

----------------------------------------------------------------------------------

Vanaf nu iedere dinsdag spreekuur !!

----------------------------