Het laatste nieuws

   
   
 

Heb je ook nieuws voor de bewoners van Emmermeer, dan kun je het mailen via de knop e-mail zodat ik het kan plaatsen. Ook foto's van uw activiteit kun je via deze knop sturen.

Gezocht:

Enkele redactiemedewerkers voor deze site en een amateurfotograaf voor het maken van foto's. Het liefst woonachtend in de wijk. Dit alles op vrijwillige basis.

Graag even contact opnemen via de knop e-mail

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Zaterdag 15 december Kerstmarkt

Tijd: 10 tot 14 uur

Plaats: Nivoncentrum, J. van Ravenswaaystraat 26b, 7815VN Emmen

Volgens jaarlijkse traditie organiseren de Nivon Natuurvrienden weer een kerstmarkt in hun gebouw aan de J.van Ravenswaaystraat 26b in Emmen. Vrijwilligers hebben fraaie kerstbakjes en -stukken gemaakt die voor kleine prijzen worden verkocht. Tevens worden diverse kerstspullen aangeboden waaronder kaarsen en versieringen,

Ook zijn er heerlijke zelfgebakken "knieperties" te koop. Ook kun je er terecht als je nog een leuke legpuzzel zoekt.

Om de kerstsfeer te verhogen wordt er live kerstmuziek gespeeld en zijn er soep en koffie/thee verkrijgbaar.

Info: www.nivonemmen.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------

 

-------------------------------------------------------------------------------

 

Zorgverzekering op Maat

Alleen betalen voor zorg die nodig is

De gemeente Emmen vindt het belangrijk dat een zorgverzekering aansluit bij de persoonlijke zorgbehoefte. Dit noemen we een Zorgverzekering op Maat. Daarom biedt de gemeente Emmen inwoners met een laag inkomen ook dit jaar hulp en begeleiding bij het vergelijken van zorgverzekeringen. Dit doet de gemeente Emmen samen met Poliswijzer.nl, onderdeel van de Bencom Group.

Met een Zorgverzekering op Maat biedt Emmen inwoners met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm, begeleiding bij het invullen van de digitale zorgverzekeringvergelijker op www.poliswijzer.nl/emmen. Wethouder Raymond Wanders: “De vergelijker helpt inwoners van Emmen de zorgverzekering te vinden die past bij de eigen situatie. Daarnaast richt het programma zich op zorgaanbieders in de regio Emmen, kan men ervoor kiezen dat een medische keuring van te voren niet nodig is en is het programma te gebruiken op de computer, tablet of mobiel.” De vergelijker is vanaf 14 november beschikbaar.  

Speciaal voor Emmen

Poliswijzer.nl ontwikkelde vorig jaar met gesloten beurs een speciale editie voor  Emmen die door alle inwoners te gebruiken is. De onafhankelijke vergelijker richt zich op zorgaanbieders in de regio Emmen.

Zorgseizoen 2019

Vanaf 12 november zijn de nieuwe premies en voorwaarden voor 2019 bekend en kunnen inwoners overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Vanaf
14 november is de website www.poliswijzer.nl/emmen bijgewerkt en is mogelijk zorgverzekeringen te vergelijken. Het doorlopen van de vergelijker leidt tot een advies van een zorgverzekering die het beste past bij de persoonlijke situatie. Voor de inhoudelijke vragen staan medewerkers van Poliswijzer.nl paraat.

Begeleiding in de buurt voor inwoners met een laag inkomen

Raymond Wanders: “Voor inwoners organiseren wij inloopbijeenkomsten  in verschillende buurthuizen. Vrijwilligers en medewerkers van Poliswijzer.nl bieden dan hulp bij het invullen van de vergelijker. Mooi dat we elkaar zo kunnen helpen!”

Bijzondere bijstand

Er zijn nog andere manieren waarop de gemeente Emmen mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten tegemoet komt.  Zo is het mogelijk om een beroep te doen op de bijzondere bijstand voor bepaalde medische kosten. Vanuit de basisverzekering wordt voor bepaalde zorgkosten (bijv. hoortoestel) een eigen bijdrage gevraagd. Het is mogelijk om voor deze eigen bijdrage een beroep te doen op de bijzondere bijstand.  Dit is te berekenen en aan te vragen via de website www.berekenuwrechtplus.nl.

 

Jacoba Wolters-Hars viert 100e verjaardag

Jacoba Wolters-Hars 100 jaar. © Bennie Wolbers

Emmen - Het was woensdagochtend een komen en gaan in het appartement van Jacoba Wolters-Hars in zorgcentrum Meerstede in Emmermeer. Coba, zoals haar roepnaam luidt, werd 100 jaar geleden geboren als dochter van de bekende bakker Hars in Klazienaveen-Noord.

In haar jonge leeftijd volgde zij een opleiding tot coupeuse/naaister. Totdat zij in het huwelijksbootje stapte met Auke Wolters uit Klazienaveen heeft zij als zodanig gewerkt bij de familie Prummel, maar werd daarna gewoon huisvrouw.

Na het huwelijksbootje verhuisde het paar naar Emmer-Compascuum waar Auke een baan als onderwijzer kreeg. Later verhuisde het echtpaar in 1953 naar de Warmeerweg in Emmen, nadat haar man als adjunct-directeur werd aangesteld op de Mavo Allee in Emmen. Daarna woonde het paar nog een periode aan de Nijkampenweg. Het echtpaar kreeg zes kinderen, een dochter en vijf jongens.

Sinds 1987 is de 100-jarige weduwe en natuurlijk ontstond er een leegte na een huwelijk van 44 jaar. Na enige tijd verhuisde zij naar de Meerstede, waar zij nu alweer een aantal jaren zelfstandig en met heel veel plezier woont.

Dertien kleinkinderen en acht achterkleinkinderen

Ondanks haar leeftijd is ze nog zeer levenslustig. Lezen doet zij nog zonder bril, maar het gehoor laat misschien iets te wensen over, maar zij vermaakt zich nog prima. Ze houdt van gezelligheid en vooral lezen van kranten en heeft ook nu nog steeds een abonnement op Libelle. Daarnaast is het een liefhebber van spelletjes en is vooral heel gedreven met scrabble. Het was dan wel niet in een groot koor, maar zingen deed en doet zij ook altijd graag. Altijd thuis met de kinderen en natuurlijk is ze ook heel blij met de dertien kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Daarom kijkt ze dan ook altijd weer uit naar de jaarlijkse familiedag wanneer zij de hele familie om haar heen heeft.

Burgemeester Eric van Oosterhout kwam natuurlijk ook even langs bij de 100-jarige met enkele cadeautjes, waaronder de officiële geboorteakte en de felicitaties namens het gemeentebestuur. Hij maakte ook even gebruik van het moment om zich uitvoerig te laten inlichten over hoe de bakkersdochter uiteindelijk deze mijlpaal heeft bereikt.

Vanmiddag is er een speciale receptie in de Meerstede en zaterdag geeft de 100-jarige voor meer dan 100 familieleden en kennissen een feestje bij het Engelse theehuis Twessies in de oude dierentuin.

Bron: emmen.nu 31 -10 -2018

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dreumesuurtje

In Emmermeer worden elke maand dreumesuurtjes georganiseerd. Tijdens de dreumesuurtjes wordt er voorgelezen, gezongen, gedanst, gespeeld en geknutseld. Er zijn 2 groepen: voor 1-2 jarigen en hun ouder/verzorger en voor 2-4 jarigen.

Voor de groep 2-4 jarigen is er een nieuwe locatie gekozen: Meerstede, Nijkampenweg 73, zaaltje links bij de hoofdingang. Jong en oud kunnen samen genieten van een verhaaltje voorlezen, samen liedjes zingen en een knutselactiviteit doen. Er is nog ruimte voor nieuwe kinderen!
 

Dreumesuurtjes voor 2-4 jarigen en hun ouder/verzorger in de periode van oktober t/m december: 31 oktober, 28 november en 19 december.
Tijd: 10:45 - 11:45 uur.


Meer informatie over de dreumesuurtjes in de gemeente Emmen vindt u op de website van bibliotheek Emmen: https://www.bibliotheekemmen.nl/dreumesuurtjes

-----------------------------------------------------------------------------------------

Kaartverkoop familiekerstvoorstelling Emmen gestart

Loods13 neemt afscheid van oude pand met spetterende versie van Scrooge!

De kaartverkoop voor A Christmas Carol (beter bekend als Scrooge) is vandaag gestart. Loods13 maakt deze voorstelling met spelers uit Drenthe. Het begin van een echte kersttraditie bij de theaterschool. Loods13 maakt vanaf nu ieder jaar een familiekerstvoorstelling.

Eigenlijk zou Scrooge al in het nieuwe pand in het Rensenpark gaan spelen, maar de verbouwing duurde langer dan gehoopt. Niet getreurd. Het huidige pand verdient na jaren trouwe dienst ook een officieel uitzwaaimoment en daar leent deze gezellige kerstvoorstelling zich uitstekend voor. Voor het zien van de voorstelling kunnen de bezoekers aanschuiven voor een heerlijk stamppotbuffet van Rue de la Gare. Kan het Kerstiger?

Scrooge
Op kerstavond krijgt de vrek Scrooge bezoek van de geest van Marley, zijn overleden zakenpartner. Marley vertelt Scrooge dat hij zijn leven moet beteren. Hij stuurt drie Kerstgeesten op hem af die Scrooge een spiegel voorhouden. Scrooge beleeft tijdens de kerstnacht de meest vreselijke avonturen, maar wordt herboren wakker. Vanaf dan viert hij Kerst zoals het hoort: gul, goedlachs en zorgzaam voor mensen om hem heen.

Scrooge, A Christmas Carol, is dé kerstklassieker van Charles Dickens. De bewerking is van Bruun Kuijt.

Gezocht: vrijwilligers, kerstbomen, stuclopers, tafels en lampen

Zoals je nog een laatste rondje in je oude trouwe auto rijdt voor hij echt weg moet, zo maken de mensen van Loods13 ‘hun’ pandje nog een keer op voor de finale van de theaterschool aan de Flintstraat. Voor de kerstvoorstelling zijn ze daarom op zoek naar grote hoeveelheden zwart stucloper, mooie oude eettafels en heel veel schemerlampen. Het oude theatertje verdient het!

Om het allemaal te kunnen realiseren is Loods13 druk op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de opknapbeurt van het theater en hulp tijdens de voorstellingen.

Scrooge speelt van 18-26 december aan de Flintstraat 29 in Emmen. Meer informatie en tickets: loods13.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oudste flats van Emmen wacht de slopershamer

·        

De betreffende flats aan de Meerstraat in Emmen. © Martin Laning

Emmen - De oudste flats van Emmen, de uit 1951 daterende Meerstraatflats worden gesloopt. Dit heeft woningbouwcorporatie Lefier de bewoners van de drie flats laten weten. Een reden voor de sloop is niet gegeven.

Ook is niet duidelijk of op de plek van de flats vervangende nieuwbouw komt. Aanstaande dinsdag worden de bewoners tijdens een informatiebijeenkomst bijgepraat.

Hogere inkomens

De drie Meerstraatflats werden begin jaren vijftig gebouwd en werden toen meestal bewoond door mensen met hogere inkomens. Tegenwoordig zijn ze vooral in trek als startersflats vanwege de lage huur en de ligging vlakbij het centrum van Emmen.

Gemengde gevoelens

De sloop wordt door bewoners met gemengde gevoelens ontvangen. De woningen zijn niet geïsoleerd, hebben geen cv en zijn erg vochtig. Met als gevolg dat de stookkosten hoog liggen.

Aan de andere kant staan de flats dichtbij het centrum en zijn de huren erg laag. ‘Dit is de gezelligste flat van Emmermeer. Toch jammer dat ik de buren niet mee mag nemen naar mijn nieuwe plekje’, aldus een van de Emmer flatbewoners.

Lefier is verplicht de huurders te helpen bij het vinden van een nieuwe woning. Bovendien hebben de bewoners in verband met de gedwongen verhuizing recht op een verhuisvergoeding.

Bron: emmen.nu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mantelzorg voorjaar 2018 geplaatst. Zie pagina mantelzorg

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HOME-START, OPVOEDEN DOE JE SAMEN

Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat: ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, gebrek aan geld of spanningen met de partner. Meestal kun je zulke problemen zelf oplossen. Maar soms is het een opluchting als iemand tijd heeft om te luisteren, of een handje helpt bij het goed regelen van praktische zaken. Een vrijwilliger van Home-Start kan je tijdelijk zo’n steuntje in de rug bieden. De vrijwilliger die zelf ook ouder is, komt een dagdeel in de week bij jou thuis langs.

Aan de ondersteuning van Home-Start zijn geen kosten verbonden.

Heb je één of meer kinderen onder de zeven jaar? En herken je wat hierboven staat? Mis je iemand met wie je het kunt hebben over je kinderen, over de opvoeding? over hoe je dingen aanpakt en wat je lastig vindt? Misschien is Home-Start dan iets voor jou: opvoedondersteuning door getrainde vrijwilligers.

Of spreekt het je aan om als vrijwilliger gezinnen te gaan ondersteunen?

Wil je meer weten over Home-Start, bel of mail dan gerust!

Mail: d.meijer1@icare.nl  of m.devroomen@icare.nl

Dorien Meijer, 06–108 813 61

Marian de Vroomen, 0610882632

Of kijk op de website:www.home-start.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De heer Jan de Klein heeft meer dan 38 jaar bij woon en zorgcentrum Heidehiem gewerkt. Hij kreeg vele vragen over Heidehiem en de geschiedenis van Heidehiem en heeft daarom een internetplekje gemaakt over de Heidehiem

Voor dit plekje klik hier

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mantelbezorg-project Emmermeer groeit als kool

Jan Seubring van Apotheek de Vriendschap. © Apotheek de Vriendschap

Emmen - Het project met de zogeheten mantelbezorger van de Emmer apotheek de Vriendschap groeit als kool.

Het project dat eind maart in Emmermeer en Emmen centrum van start ging, telt momenteel 10 vrijwillige mantelbezorgers en de verwachting is dat dit er aan het eind van het jaar ruim 20 zijn. De mantelbezorger combineert het rondbrengen van medicijnen aan kwetsbare ouderen met een praatje en of een kop koffie. Op die manier houden ze de vinger aan de pols als het gaat om het welzijn van de patiënt. Eventuele problemen kunnen snel worden doorgespeeld aan de hulpverlening. De reguliere bezorgdienst van de apotheek heeft hier geen tijd meer voor.

Dik tevreden

Jan Seubring is bij apotheek de Vriendschap coördinator van het mantel bezorg project. Hij is dik tevreden over de gang van zaken. ‘De combinatie van nuttig en gezellig werkt uitstekend. De bezorger en de patiënt zien elkaar bijna wekelijks en herkennen problemen. We hebben al in een paar gevallen ellende kunnen voorkomen doordat onze vrijwilligers alarm sloegen.’ Seubring verwacht dat het project doorgroeit. ‘ Eind volgend jaar verwachten we op ongeveer 40 vrijwilligers te zitten. Opvallend is dat de meeste vrijwilligers een zorgachtergrond hebben. Het zijn gepensioneerde doktersassistenten, verpleegkundigen of thuiszorgers. Mensen die weten waar ze op moeten letten, dus. Belangrijk is dat onze medewerkers in staat zijn alle vrijwilligers te kunnen begeleiden. Ze moeten het wel naast hun gewone werk doen namelijk.’

Meer taken

 Als het aan hem ligt krijgen de mantelbezorgers binnenkort meer taken. Steeds vaker wordt de vrijwilligers namelijk gevraagd om boodschappen te doen of bijvoorbeeld mee te gaan bij een ziekenhuisbezoek. Een logisch gevolg van de goede band tussen patiënt en vrijwilliger. De apotheek gaat dan bedrijven benaderen om deze extra service mogelijk te maken. ‘Even naar de buurtsuper lukt vaak nog wel. Maar vanuit Emmen op en neer naar bijvoorbeeld het ziekenhuis in Groningen is een dure grap. We starten daarom de stichting Vrienden voor de Vriendschap, die geld in gaat zamelen voor deze nieuwe activiteiten. Als apotheek leggen wij zelf vanzelfsprekend ook een bijdrage op tafel,’ stelt de coördinator.

Bron: Emmen.nu

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

'Dichtend Leven, Levend Dichten'

Op 19 augustus is er een bundel met gedichten en teksten 'Dichtend Leven, Levend Dichten' verschenen van Elbert Westerbeek uit Emmermeer. In mooie zinsconstructies tovert hij met woorden en beschrijft hij zijn eigen ontwikkeling en stelt vragen bij opmerkelijkheden, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Hij doet dit in zijn unieke vragende en beantwoordende stijl. Ook staan er een aantal gedichten over Emmen in. De teksten zijn geen zware kost en bevatten levenswijsheden en inspiratie voor iedereen! De auteur woont sinds 2003 in Drenthe. Hij heeft veel gereisd over de wereld en op veel plekken in Nederland gewoond en heeft daardoor veel meegemaakt en gezien. Hij houdt van mensen, tradities, nieuwe ontwikkelingen en van de natuur. Alles wat hij observeert, ervaart en meemaakt komt sterk bij hem binnen en inspireert hem tot schrijven en tekenen en maakt een evenwichtige verwerking van soms heftige ervaringen mogelijk. Dit uit zich in deze bundel aan de hand van de beschreven verwonderingen in teksten en gedichten. De teksten leggen de vinger op het centrum van de wond of de kern van de zaak! In de 34 teksten worden vele actuele onderwerpen aangeraakt, en soms in een ander perspectief geplaatst! Hij schrijft sinds 1989 en een selectie hiervan is in deze bundel opgenomen. De bundel is te bestellen bij de Readshop in Emmermeer of online via www.boekscout.nl ISBN: 9789402228632. Het kost 13,95 ex. verzendkosten. Veel plezier met lezen!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gezocht: foto’s en filmpjes van pierenbad Emmermeer

Emmen – Wie heeft er nog filmpjes of foto’s waarop het pierenbadje van Emmermeer te zien is? Plaatselijk beheerder Jan de Klein is er naar op zoek.

‘Ik overweeg een website te maken waar naast het beeldmateriaal ook de geschiedenis van deze waterspeelplaats aan bod komt.’ Volgens De Klein neemt de voorziening al ruim 60 jaar een belangrijke plaats in als speel- en ontmoetingsplek voor wijkbewoners. Hoog tijd dat het complete verhaal van het bad eens verteld wordt, vindt hij.

Op termijn moet de website www.pierenbademmereer.nl alles over 6 decennia watervertier aan de Beentepol in Emmermeer herbergen. Wie dus materiaal of een leuke anekdote heeft, kan zich melden bij Jan via jandeklein@live.nl of       06 14027407.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Repair Café Emmermeer is verhuisd.


Vanaf 1 juli is het Repair Café in Emmermeer verhuisd van de Nijverheidsstraat 16 naar de Wijkwinkel aan de U.E. Bruiningstraat 7 in Emmermeer.
Reden is dat de locatie van Promens Care aan de Nijverheidsstraat 16 komend jaar dicht zal gaan wegens een reorganisatie van de dagbesteding.
 

We zijn dan ook blij met de ruimte in de Wijkwinkel aan de U.E. Bruiningstraat 7, welke door de Wijkvereniging Emmermeer en de Huurdersvereniging Emmermeer beschikbaar is gesteld. De Wijkwinkel is ook de uitvalsbasis van Buurtsupport in de wijk. De Wijkvereniging heeft de werkruimte uitgebreid met een chalet achter het pand, zodat we ook weer ruimte hebben om een fiets of meubelstuk te repareren.
 

Ook hier zijn wij elke donderdag geopend vanaf 13.30 uur tot 15.00 uur en bent u welkom voor alle mogelijke reparaties aan elektrische huishoudelijke apparaten (behalve witgoed)
Uiteraard zijn we blij met uw vrijwillige gift, De koffie staat klaar.
 

Het Repair Café team Emmermeer.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Winkelcentrum Emmermeer

Ook het winkelcentrum heeft sinds kort  een eigen internetplekje:  www.winkelcentrum-emmermeer.nl Met ondermeer een activiteiten agenda.  Voor een bezoekje aan dit plekje klik hier

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Komt en ziet  wat de Meerstede u biedt:

 vergaderruimte 

verschillende zalen om een feestje te vieren of

een receptie te houden

goede zalen om met een koor te zingen

 diverse ruimtes voor allerlei activiteiten van clubs en verenigingen

en... wat u verder maar kunt bedenken!!!!

Contact:

beheer Meerstede: telefoon 613909

of beheerdermeerstede@gmail.com

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------    AED Meerstede hangt buiten.       

Bij de ingang aan de kant van het park.

De AED hangt in een kast die vrij toegankelijk is.

 

                                     

Een Automatische Externe Defibrillator.

Misschien kent u dit apparaat beter als een AED ,

een apparaat dat elektrische stroomschokken geeft bij een hartstilstand.

In Emmermeer zijn mensen opgeleid om de AED te

bedienen.

In de supermarkt EMTE hangt een AED binnen en is na sluitingstijd niet meer bereikbaar.

In de Readshop (Boelens) hangt ook een AED.Deze is na sluitingstijd ook niet meer bereikbaar.

Deze locaties zijn te herkennen aan deze stickers.

 

.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Emmermeer ligt Goed. Dit is de facebook pagina van Emmermeer. Voor deze pagina klik hier

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 
 

 

Nieuws 24 februari 2009

Hoera, De website is weer actief