Het laatste nieuws

   
   
 

Heb je ook nieuws voor de bewoners van Emmermeer, dan kun je het mailen via de knop e-mail zodat ik het kan plaatsen. Ook foto's van uw activiteit kun je via deze knop sturen

----------------------------------------------------------------------------------

Vanaf nu iedere dinsdag spreekuur !!

------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer info klik hier

---------------------------------------------------------------------------------

Seniorensport

 Fietsgroepen Emmen

In Emmen zijn meerdere fietsgroepen die op verschillende locaties starten. Ook vanaf de Meerstede !

Als het u ook leuk lijkt om iedere week te fietsen of af en toe een keer mee te fietsen bent u van harte welkom om aan te sluiten bij deze groepen.

 

Fietsgroep Meerstede

Wanneer:            Vanaf 23 mei, iedere dinsdag.

Tijd:                     13:00 uur

Afstand:              25 Š 30 km

Startlocatie:        Meerstede in Emmermeer (Nijkampenweg 73)

Kosten:                Gratis, alleen koffie/thee voor eigen rekening.

 

 

Opgeven en info over deze fietsgroep via  mail.        seniorensport@emmen.nl

----------------------------------------------------------------------------------

Zorgen over werkdruk vrijwilligers bij Humanitas Thuisadministratie

Humanitas Emmen & Borger-Odoorn maakt zich zorgen over de toenemende werkdruk van haar vrijwilligers en is daarom dringend op zoek naar nieuwe mensen. Dat laat coŲrdinator Ronald Brinkman van Humanitas Thuisadministratie weten. 

Een tiental vrijwilligers helpt op dit moment ruim veertig mensen hun financiŽle administratie op orde te krijgen en dit aantal blijft stijgen. ĎEen gemiddelde vrijwilliger begeleidt twee of drie cliŽnten en is daar twee dagen per week mee bezig, meestal een jaar lang. De problemen worden ingewikkelder. Om iedereen voldoende aandacht te geven kunnen we nieuwe vrijwilligers goed gebruiken,í aldus Brinkman.    

Dankbaar werk

Het werk is volgens de Humanitas-coŲrdinator intensief, maar wel dankbaar weet hij uit eigen ervaring. ĎJe schept orde in een financiŽle chaos. Dat geeft mensen rust en nieuwe energie. Ik doe dit al jaren en geniet er elke keer weer van.í
ĎDe komst van nieuwe vrijwilligers brengt de werkdruk omlaag. Bovendien kunnen er dan meer mensen met financiŽle problemen geholpen worden, en dat is waar we het voor doení, benadrukt de coŲrdinator.

GeÔnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op onze website.

Voor die website klik hier

-----------------------------------------------------------------------------------------

Een koor voor echte valszingers in Emmen: 'Als je met elkaar zingt, hoor je het valse niet zo'

Elke dinsdagavond komen de beste valszingers samen in wijkcentrum De Meerstede in Emmermeer. Koor Geen Gehoor repeteert daar. Het koor voor mensen die niet perse kunnen zingen, repeteert al met verschillende groepen in Friesland en Groningen. Sinds kort dus ook in Drenthe.

"Maak de innerlijke Adele in je los!", roept koordirgent Hannah Schoonbeek, bekend onder de artiestennaam Hannah Mae. Schoonbeek kondigt het nummer Make you feel my love aan en de groep van circa twintig vrouwen begint uit volle borst mee te zingen.

Het nummer van Adele leidt bij Miranda de Groot tot zichtbare emoties. "Het nummer heeft voor mij een diepere laag", zegt ze. "Ik probeerde het in te houden, maar dat lukte niet. Zingen heeft ook te maken met je geest en emotie."

Goed voor lijf, longen en humeur

Plezier is het allerbelangrijkste en dat heeft het koor zichtbaar. Na een paar nummers zit de sfeer er goed in en worden de heupen losgegooid. Waar de meeste mensen hun valse noten het liefst beperken tot aan de badkamer of in de auto, geldt dat hier niet. Uit volle borst wordt er meegezongen.

"Het valt reuze mee met hoe spannend het de eerste keer was", zeggen Trijntje Bosma en Jolanda de Graaf, die als collega's en vriendinnen bij het koor zitten. "Vooral als je met elkaar zingt, hoor je het niet zo. En je hebt er ook achtergrondgeluid van de muziekbox bij. Het is gewoon geweldig. Je hebt er gewoon iedere week weer zin in. Het is goed voor lijf, longen en humeur."

"Ik wilde altijd bij een koor, maar ik kan gewoon niet zingen", zegt Inge Schulting uit Emmen heel eerlijk. "Voor mijn gevoel dan. Nu ben ik echt bij een koor, dat is hartstikke leuk. Ongedwongen, heel gezellig. Ik sta veel vrolijker in het leven. Ik sta op met veel plezier en heb zin om iets te doen. Zingen ook weer inderdaad, ik weet niet of de buren er zo blij mee zijn. Maar ik heb een vrijstaand huis, dus dat scheelt een stuk."

"Ik heb al jarenlang niks voor mezelf gedaan", zegt Janet Eberhard. "Ik vind zingen heel leuk, maar vooral in de badkamer en auto. Toen zag ik de advertentie en dacht ik: Dit gaan we doen."

Tips

Niet alleen doet het zingen in het koor het humeur goed. Ook spijkert koordirigent Hannah Schoonbeek ze wat bij. "We krijgen oefeningen om de ademhaling beter onder controle te krijgen. Maar ook tips als je niet bij de hoge toon kunt komen."

"Het doel is gewoon veel plezier hebben en met elkaar zingen", zegt Schoonbeek, die het koor leidt. "Ik vind het hartstikke leuk om te zien dat het zelfvertrouwen toeneemt. Sommigen gingen bij de eerste repetitie schuchter achteraan staan. En diezelfde vrouwen staan nu vooraan en ik zie ze lekker meebewegen."

Schoonbeek roept de mensen op die nog twijfelen om gewoon langs te komen. "Het is niet dat we heel moeilijke dingen doen, het is juist heel laagdrempelig, iedereen kan erbij komen. Hier kan en mag je gewoon vals zingen. Niemand kijkt je raar aan."

Bron: RtvDrenthe

--------------------------------------------------------------------------------------------

Steunouder in Emmen

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Voor alle ouders is het fijn om dat niet alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. Steunouders zijn volwassen vrijwilligers die een of twee dagdelen per week een gastvrij thuis bieden aan een kind. Ze geven een kind, binnen hun eigen (gezins)leven, een vertrouwde plek waar het welkom is en kind kan zijn. Daarmee krijgen ouders ruimte om op adem te komen en te ervaren hoe je de zorg voor kinderen samen kunt delen. Vaak wordt hiermee bovendien voorkomen dat zwaardere zorg nodig is.

Anniek Nijkamp is vanuit welzijnsorganistatie Sedna Steunouder aan het opzetten in Emmen. Steunouder bestaat al 10 jaar in Nederland en is inmiddels actief in 44 gemeentes.

Voor ouders kan het lastig zijn om hulp te vragen, maar samen zorgen voor kinderen is van alle tijden. Anniek Nijkamp roept dan ook iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken en iedereen die zijn huis open wil stellen voor een kind op om zich aan te melden. De vraagouders zijn vaak de biologische ouders, maar kunnen ook pleegouders of gezinshuisouders zijn die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Voordat steunouders beginnen is er een kennismakingstraject en een training boordevol tips en handvatten. Anniek matcht vraag en aanbod zorgvuldig, zodat de vraag- en steunouders goed bij elkaar passen. Tijdens het hele traject blijft Anniek beschikbaar om op terug te vallen voor vragen.

Meer informatie over Steunouder is te vinden op www.steunouder.nl Ook kunt u mailen naar emmen@steunouder.nl of bellen met Anniek Nijkamp op 06-23645675 (maandag t/m donderdag).

--------------------------------------------------------------------------

Gratis advies van een energiecoach?

Op dit moment zijn er meer dan 50 energiecoaches in Emmen actief. Een grote groep van enthousiaste mensen, die samen aan de slag zijn om inwoners in de gemeente Emmen te helpen met de energierekening. Wilt u advies van een energiecoach? Boek dan een bezoek via www.emmengeeftenergie.nl----------------------------